Ponekad muškarac želi da se prikaže drugačije od onog kakav zaista jeste. Ponekad će se služiti komplimentima da izvuče neku korist od vas.

On Vam govori prijatne reči, odobrava vaše postupke i mišljenje, udeljuje komplimente. Ako ste žena koja je željna takvih prijatnih reči i pažnje, prema Vama se dugo niko nije tako ophodio, zavisni ste od komplimenata, verovatno ćete se brzo opustiti, ,,raspilaviti“, pasti pod vlast tog muškarca.

Ponekad se pokaže da je žena obmanuta i da se njena očekivanja od tog muškarca ne ostvaruju, jer sve ostaje samo na lepim rečima !

Npr. on Vam kaže da ste lepi, dobri, senzitivni,duševni, osećajni itd. Da bi ste saznali da li je to istina ili ne, neophodno je da mu postavite dodatno pitanje. Najpre se zahvalite i recite da Vam jako prija to što čujete, ali onda naglasite da Vas baš  interesuje, radi same sebe, da Vam pojasni na osnovu čega je sve to zaključio i shvatio. Ukoliko on ume da navede situaciju i pojasni kako je do toga došao, onda možete ulagati u takvu vezu i verovati u iskrenost komplimenta. Ukoliko je zbunjen pitanjem i odbija da objašnjava, verovatno je samo slatkorečiv jer nešto hoće od Vas ! Napravite distancu, dajte vremena da vidite u kom će smeru ići taj odnos. Neka se on opredeli šta bi želeo sa Vama.

Isto tako, ako želite da on postupa prijatno prema Vama, pohvalite njegovo dobre gestove, ono što čini za Vas i opišite situacije i primere šta Vam se dopalo. On takođe može biti sumnjičav ! Na primer : ,,U toj i toj situaciji si ti rekao ili uradio to i to i ja sam shvatila da si ti zaista pravi muškarac !“

Šta Vi mislite, zašto muškarci ili žene lažu ?

 

Izvod iz odgovora psihologa Vadima Kurkina