Muškarcima se verovatno više puta dešavalo da, pri pokušaju da upoznaju neku devojku na ulici ili nekom drugom mestu, budu odbijeni, a da još nisu stigli da izgovore ni reč. Devojke često grubo odbiju muškarca samom grimasom na licu ili nekim gestom.

Koja bi bila bolja i prijatnija varijanta za oboje ?

Na njegov prilazak ona može da se nasmeje, sasluša ga, zahvali se  ili kaže da joj je drago, prijatno, ali da je npr. udata, zauzeta i slično . Pri tome može reći kako je on zanimljiv (drag, izvrstan i sl.) mladić i da iskaže veru u to da će on već nekako naći svoju sreću ili da će sve biti dobro sa njim…

Ona pri tome ostaje još ženstvenija , samouverenija, a ni njemu nije neprijatno. U takvoj situaciji su oboje ,,pobednici“. Naravno, ona nije dužna da tako odreaguje, ali je to mudro ponašanje.

Ako jedna žena grubo odbije muškarca, on će se verovatno odnositi sa neuvažavanjem bar prema desetak drugih žena i tako se umnožava zlo.  Zato je uputno da  naučite da odbijete muškarca sa uvažavanjem. Ako na početku i na kraju kažete nešto prijatno i dobro, a u sredini neki od razloga odbijanja (da ste udati ili ,ako vam se ne sviđa,  da trenutno imate druge ciljeve i planove u životu, niste spremni isl.) svima će biti prijatnije i ničije samouvažavanje neće biti narušeno.

Kada ne morate da budete brižne pri odbijanju muškarca ?

Dešava se da vam on pošalje sliku svog polnog organa, sa pozivom da dođete kod njega ? Ako on Vas ne uvažava ne morate ni vi brinuti za njega. Ne morate ništa reći, objašnjavati, raspravljati – blokirajte ga bez komentara. Žestok odgovor je u tom slučaju sasvim u redu !

Šta se dešava kada muškarac ne prihvata ni najljubaznije odbijanje ?

Ako i nakon drugog odbijanja nastavi da insitira , možete preći na grubu varijantu, ali opet bez objašnjavanja i pridike . Jednostavno pređite na ignorisanje ili blokiranje i nemojte mu davati nikakvog povoda da vam se dalje obraća.

Važno je da ne budemo grubi prema drugima bez razloga. Mame su, u većini slučajeva, već dovoljno kritikovale svoje sinove da im to ne treba ponovo od strane žena kojima žele da priđu. Nema potrebe za omalovažavanjem ikoga.

Važno je razumeti psihologiju srećnih odnosa i da to nije skupina srećnih okolnosti, već da to može biti pravilo u vašem životu.

 

Izvod iz serije vebinara ,,Faza rasta“

psihologa i eksperta za psihologiju odnosa, Jaroslava Samoilova