1) Odlazite ,,u krevet“ sa muškarcem iz osećaja dužnosti, a ne zato što to zaista želite.

Vi i ne možete zamisliti kakvu štetu nanoste sebi i svom telu. To znači da Vi uopšte ne razumte kako možete doživeti zadovoljstvo. Možete tako uvesti sebe u bolest reproduktivnih organa i dojki. Možda imate odnose jer vam je to ginekolog rekao da teba ili zato što vam kažu da treba da se udate, rađate … Mi ne moramo otići u krevet ako ne želimo svog partnera, ne poznajemo svoje telo, ne znamo da objasnimo šta nam se dopada itd. Nikada ne idite sa muškarcem u krevet, ako ne osećate da to želite, da ste uzbuđene (imate ,,leptiriće“ u stomaku, pojačan puls i otvorenost u srcu) i ako Vam se on ne dopada! Verovatno ćete umesto zadovoljstva doživeti razočarenje.

2) Imitacija orgazma.

Možda Vam se on jako dopada, Vi bez njega ne možete, interesantan je sagovornik, fizički je lep, prija Vam seks sa njim, ali nema orgazma, pa ga Vi odglumite. Ne umete da mu kažete i pomognete oko toga šta vam treba da bi doživele orgazam. Ako vi same ne poznajete sopstveno telo, nemojte misliti da on može biti ekstrasens i prirediti vam izvrstan užitak. Pomozite najpre sebi i partneru u otkrivanju toga šta Vam prija, kako biste mogli da doživite istinsko zadovoljstvo. Onda oboje nećete morati da razmišljate šta biste, gde biste i sa kim biste još …

3) Manupulacija seksom.

Ako Vi želite da se koristite seksom da bi nešto drugo dobili od muškarca, to nikako neće biti dobro za vaš odnos, na duže staze. Potrudite se da ne manipulišete u vreme seksa (npr. ako želiš da ti priuštim to, onda mi kupi bundu …). Pre ili kasnije će mu to dojaditi i verovatno će otići drugoj ženi ili ćete se prosto razići..

4) Govorite mu da je najbolji, oduševljavate se njegovim umećem u seksu zato što smatrate da tako treba.

Ako ne mislite iskreno tako, on će to osetiti intuitivno ili podsvesno.

5) Poredite ga sa drugim muškarcima.

Čak iako mu govorite da je najbolji, poređenje sa drugim muškarcima može kod njega izazvati ljubomoru. Bolje je reći da Vam je jako prijalo i navesti šta Vam se konkretno dopalo.

Budite iskrene, jer laži neće dobro delovati na vaše odnose.

Izvod iz vebinara seksologa Svetlane Grabove