Mnoge žene žive, nažalost, u statusu ,,prigodne“ partnerke. Muče se, prilagođavaju muškarcu, a posle dužeg perioda dođu u situaciju da kažu: ,,Dala sam mu najlepše godine svog života, a on me je,podlac, napustio“. 

Niko nikome ništa nije dao ! To je bio njihov izbor !

Dostojna žena će otvoreno reći da nešto ne želi i odbiti predlog partnera koji joj ne odgovara, uz svu ljubav koju oseća prema njemu. Predložiće ono što ona hoće, bez ustezanja i tako će oboje biti na dobitku. Svoje dobro raspoloženje i zadovoljstvo će prenetii na njega. U suprotnom, ona će biti neraspoložena, ljuta, svadljiva, gunđati i tako pokvariti raspoloženje i sebi i njemu.

Dostojna žena nije egoista, već iskrena osoba. Ona je svesna svoje vrednosti, ima svoje mišljenje, ima  izgrađenu ličnost.

,,Prigodna“ žena će se prilagođavati svom muškarcu, iz straha da ga ne izgubi, a to je odraz njene neuverenosti u sebe. Ona postaje žena u funkciji npr. čistačice, žive lutke-ljubavnice, kuvarice, a od takvih odlaze ! Sa takvim ženama je dosadno.

Dostojna žena drži tonus u odnosu, sa njom je interesantno biti i razgovarati. 

,,Prigodna“ žena je takva i na poslu, sa prijateljicama, kolegama. Ona je ,,žrtva“. Niko, na kraju, ne može biti zadovoljan njenim ,,kiselim“ licem. Ona je vaspitana da trpi, da se ne svađa, da treba da sačuva porodicu.

Potrebno je da svaka žena iskreno odgovori sebi na pitanje: ,,Da li ja to hoću ?“ 

Nije dobro obmanjivati sebe. Bolje je preseći. 

Žena može biti dostojna.

Vi ste dostojne najboljeg !

 

Ljev  Voževatov