Decu treba zbrinuti, ona su zahtevna, stalno im nešto treba, kapriciozna su. To je odgovornost ! Zašto bi ih rađali i nabacili sebi takvo breme ? Dajte nam argumente !

 

Odgovor psihologa Vadima Kurkina:

Pitanje postavlja dete !

Mnogi tako razmišljaju. Ako budemo imali decu moraćemo da stalno brinemo o njima, nećemo moći da idemo u fitnes klub kao sada ili gde god sad idemo, gde smo tu mi ….Nije moguće dati argumente za tako nešto ! Moguće je samo osetiti spremnost za to ! Argumente je besmisleno navoditi, ako vi ne razumete sreću u davanju bez ikakvih uslova ! Ako to ne razumete i ako na to niste spremni, vama deca ne trebaju !

Ja vam mogu navesti argumente i vi se možete odlučiti da imate decu i da upropastite i njima i sebi život, ako niste spremni na to ! Vi ćete se ljutiti, nervirati što vas ona odvlače od života. To je situacija kada dete rađa dete ! Tada počinju konflikti dva deteta. U toj porodici već postoji dete  sa svojim željama , kapricima i to ste Vi i Vama je to glavno !  Ne razumete da zadovoljavanje sopstvenih potreba ne izaziva toliku količinu sreće i radosti koliko to može davanje, činjenje za druge ! Da biste bili spremni za roditeljstvo morate da prerastete i prevaziđete egoizam.

Npr. moja supruga je imala porođaj u kući koji je započet uveče, a završtio se ne ujutru , nakon večeri, već ujutru tek sledećeg dana ! Da li ste spremni na tako nešto ? Istog momenta kad žena rodi kod nje se briše detinjatost. Ona sada brine o nekome i ne postoji više ,,ne mogu više, dosta mi je …“ i sl. Kada sam video tu sreću, u očima svoje žene, kada se porođaj završio, shvatio sam da se sve poteškoće zaborave u trenu ! Video sam u njenim očima tu sreću koju dobijamo kroz davanje ! Ne rađajte decu ako na to niste spremni !