Danas sam pokušala i sebi i nekim mladim ljudima da pojasnim, po ko zna koji put, zašto veze i brakovi ne uspevaju, onako kako ja to vidim …

Koliko  puta ste za podvojenost tipa: ,, Sa njom lepo razgovaravam, poštujem je, ali među nama nema hemije“, ,,Ona je izvrsna u krevetu,  ali je sigurno ne bih  oženio“, ,,Ona je dobra, ali dosadna“ i slično ?

Da li je to uvod za sve što onda logično sledi ? Jedan tip žena su one koje bi oženio, drugi tip žena su one sa kojima bih rado išao u provod, treći tip žena jako poštujem zbog znanja i veština tj. njihovog intelekta i ko zna još koliko njih bi nekako i zbog nečega bilo izabrano.  Verovatno je zato teško znati koja je onda ona prava ! A kako neko ko nije ni sam integrisan može da nađe sve u nekom drugom ?

Kada dođe prava, ako ste vi pravi bar isto toliko, vi to jednostavno znate ! Prožimate se na svim nivoima, odgovarate jedno drugom suštinski : po vrednostima koje su vam važne i u  koje verujete, po interesovanjima, načinu života kakav želite, po načinu na koji želite da odgajate decu (ako ih oboje zaista želite), po  načinu provođenja slobodnog vremena, po umetničko-estetskim ukusima, po načinu humora koji vam je dopadljiv ili odbojan, po mirisu, po reakciji svih ostalih čula kada ste jedno kraj drugog, po miru koji imate u sebi, po spremnosti da učinite sve što je potrebno i po ispunjenosti srca ili duše (kako više volite) kada samo pomislite jedno na drugo, a naročito kada ste zajedno … Volela bih da ovde vi sami produžite listu .  Volela bih da čujem komentare oba pola. Prosvetlite vi mene, ako negde grešim !

Da li je isuviše hrabro, naivno ili ludo želeti sve ?

 

Marica Stojković