Pomoću  Metaforičkih asocijativnih karata mogu se rešavati problemi:

– Zdravlja

– Novca

– Odnosa

– Samorealizacije.

 

Za zadovoljstvo životom neohodna je dobra razmena informacija našeg svesnog i nesvesnog.  Što je ona lakša,  sveobuhvatnija i brža, osoba bolje živi – u svim sferama.

Mi smo odgojeni u takvim tradicijama i živimo u okruženju u kome postoji iskrivljenost u pravcu racionalnog uma. I to vodi do ovoga. Ljudi koji su navikli da razmišljaju i rešavaju svoje probleme na čisto logičan način strogo su ograničeni činjenicom da je fokus logičkog razmišljanja vrlo uzak. Logika je ograničena iskustvom i u svim odlukama se zasniva na već poznatom,  što je ,,nekada radilo“. Zato pokušaji rešavanja problema ne daju pozitivne rezultate. Sa druge strane, postoji moćno nesvesno koje može pomoći svemu, ali nam nije lako dostupno.

Moramo povezati um i srce, um i dušu, racionalno i iracionalno, logiku i intuiciju, da oni svi zajedno rade. Ne trebamo ih razdvajati. Ovo će obezbediti potpuno slobodan i otvoren kontakt svesnog sa nesvesnim, čime osoba postaje učitelj. Ili genije. Ili čarobnjak. Na kraju krajeva, svesno i nesvesno zajedno imaju ogroman potencijal.

Svest dobro radi na postavljanju ciljeva i proceni rezultata. Nesvesno je podjednako dobro u potrazi za načinima i sredstvima za dostizanje tih ciljeva.

Za uspostavljanje svesno-nesvesne saradnje možete koristiti metaforičke karte (stvarne ili virtualne) i iskoristiti njihove skrivene potencijale. Zakažite svoju  individualnu koučing seansu …

 

Psiholog , Marica Stojković