U svetu je sve više muškaraca, trenera ličnog razvoja, koji se nesebično bave rasvetljavanjem muške prirode i savetovanjem žena po pitanju partnerskih odnosa. Sa obzirom da ima već dovoljno literature koja navodi da postoje značajne razlike u funkcionisanju, načinu razmišljanja i reagovanja suprotnih polova, hvala im na tome.

izdvajam za vas rezime stavki iz odgovora Džeka Batlera na pitanje: ,,Da li je on ,,moj čovek“?

  1. Vaš odnos je konzistentan.  Konstantno održava kontakt sa Vama. Nema igre toplo-hladno, kada je na momente potpuno posvećen i dražestan prema Vama, a potom nestane na par dana.
  2. Osećate da vas ,,vidi“ u potpunosti, možete da budete to što jeste i on vas ohrabruje u stvarima koje su Vam važne. Oboje nemate potrebu da neki deo svoje ličnosti držite van odnosa, u tajnosti ili da tražite zadovoljenje svojih želja i potreba van vaše veze.
  3. On i sam želi da bude ,,vaš čovek“, to jasno pokazuje, sam inicira razgovor o tome.
  4. On želi ekskluzivno pravo na vezu sa Vama. Jasno Vam stavlja do znanja da ne želi da se ni on ni Vi viđate da drugima, sa strane.
  5. Vi uopšte i nemate dilemu da li je on ,,taj“. Sve je jasno među vama. Srcem, dušom i telom osećate da je on ta osoba sa kojom želite da provedete budućnost. Nekako znate da je to ,,to“.

Zapamtite, ako ste dugo zajedno (ja bih pod tim smatrala sve više od godinu dana), a Vi se još uvek pitate, treba dobro da razmislite o čemu se tu radi …

 

Psiholog,

Marica Stojković