Žena svakako pobeđuje, jer dostiže viši nivo svesti. Da li živite za njega , kao žrtva, zavisite od njegove pažnje, osmeha upućenog vama, bojite se da ćete ostati sami  ?

Postoje sledeće varijante:

  1. Menjate se obeje, pa ste sada oboje srećni i sve je u redu.
  2. Vi ste se izmenili, a on nije . Pošto ste Vi na višem nivou razvoja, a on je ostao na nižem, Vi bolje razmišljate, nalazite adekvatna rešenja, imate više samouverenosti, svesti da vredite, a manje straha da ćete ostati sami. Vi stvarate život iz svoje mašte, Vi ćete biti srećni. Možda on , kada oseti Vašu rešenost, ipak krene za Vama. U svakom slučaju, vratite se u poziciju autora svog života, profesionalne žene, koja zna šta hoće, čemu stremi. Možda ćete reći: ,,Lako je reći, ali deci je potreban otac“. Naravno, ali pre svega im je potreban skladan odnos tate i mame. Ako ćete se vi bolje slagati rastavljeni, to će onda biti bolje i za decu.
  3. Vi ste se razvili i rešili da ga napustite. Odluku donosite sami, jer ne vidite sa njim zajedničku budućnost.
  4. Oboje ste se izmenili, ali se rastajete. O njemu mislite da je dobar čovek, izvrstan muškarac, uvažavate ga , zahvalni ste mu, gajite toplinu prema njemu, ali ne vidite sebe sa njim u budućnosti. I takav scenario je sasvim moguć.

Nema garancije šta će biti sa vašim odnosom, ali je to svakako put do Vaše sreće, ka sopstvenom JA, istinskom životu, bez ozlojeđenosti, predrasuda i straha.